Hartelijk welkom,
Mijn naam is Guan Felix, en naast marketing hou ik mij dagelijks bezig met zorgverlening. Gaat dat dan samen?
Ja, wellicht goed om dit toe te lichten. Ik werk al ruim 20 jaar in de wereld van marketing en sinds enkele jaren ook als complementair therapeut. Daarbij heb ik mij gespecialiseerd in toepassen van hypnotherapie om cliënten te faciliteren bij de aanpak van hun klacht.
In gesprek met collega CAT therapeuten / behandelaars kwam telkens aan het licht hoe slim het is dat ik mijn marketingkennis kan combineren met mijn kennis van het zorgvak. Mede op aanraden van mijn collega CAT therapeuten, heb ik daarom besloten om Felix Marketing Advies sinds 2020 als bureau in te zetten voor slimme zorgmarketing.
Bij het bezoeken en evalueren van websites van collega’s valt mij op dat er nog heel wat valt te verbeteren. Dat geldt ook voor de inzet van alle online marketing mogelijkheden.
Dat is ook logisch, want de ontwikkelingen op internet gaan razendsnel en het is niet voor iedereen mogelijk om alles maar bij te houden.
Het liefst besteed je marketing uit aan mensen die weten wat ze doen, zodat jij je tijd besteed aan optimale zorgverlening, niet waar?
Je kunt je website een tijdje in de lucht hebben, maar op een gegeven moment is een upgrade van de inhoud en functies van je website nodig. Dat is precies waar ik bij wil helpen.
Is dat dan echt nodig, zo’n upgrade, vraag je je wellicht af? Het antwoord is volmondig ja, en de volgende toelichting helpt daarbij.
Bijna elke zoektocht naar informatie begint tegenwoordig online.
Als jij als zorgverlener direct in beeld wilt zijn, dan dien je de taal van je cliënt te spreken. Cliënten willen ervaren dat je ze begrijpt.
Communicatie in je zorgmarketing dient daarom de twijfels, zorgen, vragen, gevoelens, gedachten, belemmeringen, klachten van je cliënt centraal te stellen.
Iedere cliënt wil het gevoel hebben: “jij begrijpt mij.”
En ook al weet je niet altijd precies wat er omgaat in je cliënt, dan nog dien je je te richten op het bieden van een plek waar iemand zich gehoord voelt.
Naast het gevoel geven dat jij er bent voor je cliënt, dien je natuurlijk ook effectief te zijn. Je cliënt het vertrouwen te geven dat jij hem kunt helpen.
Kortom, als je wilt groeien als hulpverlener, dan dien je niet alleen online zichtbaar te zijn, en in staat zijn om vertrouwen te winnen, maar ook laten zien dat jij in staat bent om cliënten te helpen met hun klacht. Ervaringen van andere cliënten zijn daarbij essentieel.
Bij de evaluatie van websites valt mij op dat we als complementair therapeuten nog heel wat te verbeteren hebben in onze online aanwezigheid en communicatie. Daar wil ik mij voor inzetten.
Als complementaire hulpverlener ben ik zowel op de hoogte van de uitdagingen van ons zorgaanbod, als de toegevoegde waarde die wij bieden binnen de zorg. Daarbij kan ik mijn marketingkennis inzetten om met de juiste communicatie middelen je praktijk te laten groeien.
Mocht je naar aanleiding van deze kennismaking eens willen doorpraten, laten we dan een afspraak maken voor een telefonisch overleg. De beste manier is een voorstel via e-mail.
Hartelijk dank voor het lezen.
